Ervaring

In het voorjaar van 2011 heb ik bij Mariëtte een mindfullnes training gevolgd. Mariëtte heeft passie voor mindfullnes en meditatie. Ze neemt de tijd om te luisteren en is oprecht in haar reacties. Mindfullness heeft geen vaste plek gekregen in mijn dagelijks leven, maar ik gebruik het op momenten dat ik het nodig acht.
In mijn werk met kinderen pas ik ook mindfullness oefeningen toe. Dit brengt de kinderen rust en ze kunnen daarna weer met frisse moed aan de volgende activiteit beginnen.

Trudy (34 jaar, leerkracht groep 1-2, volgde een groeps- training voor leerkrachten)

Ervaring

Ik ben heel positief over de training 'Aandacht werkt', omdat deze de " heelheid" van het kind versterkt, en hem zo laat groeien in zijn eigenheid. Mijn zoon heeft beter voor zichzelf op leren komen. De training heeft daar zeker aan bijgedragen. Ik vind het heel goed en ook belangrijk dat zo'n training op school gegeven wordt. Onze snelle maatschappij is gericht op aanpassing. Het is mijn wens dat mijn kind als een authentiek persoon in het leven kan staan. Heel belangrijk dat het kind in zijn eigen rust kan zijn, en van daaruit gaat voelen, denken en handelen.

Mirjam
, (moeder van Thomas, 5 jr, volgde de training op school, in groep 3)
Mindfulness in de klas

De mindfulness training 'aandacht werkt' is een acht-weekse training, van ± 35 minuten, die ik geef in klassen van het basisonderwijs. Aansluitend op de leeftijd is er een passend lesprogramma voor kinderen van 5 t/m 8 jaar en voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Op speelse wijze oefenen we om aandachtig te zijn. Het is vaak een groot verlangen, van kinderen en leerkrachten, om meer rust in de klas te creëren. Door samen te oefenen in het schenken van bewuste en vriendelijke aandacht aan hun binnenwereld, leren kinderen beter aan te geven wat ze nodig hebben. Ze reageren minder op impulsen, ontwikkelen meer rust in zichzelf en kunnen zich beter concentreren. Dit stimuleert de ontwikkeling op school.

Daarnaast besteed ik aandacht aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen, vriendelijkheid en compassie naar zichzelf en anderen. Kinderen leren vanuit hun innerlijke kracht en wijsheid om te gaan met alle leuke en minder leuke momenten van het leven. Ze komen hierdoor beter in hun vel te zitten! Om kinderen dit te leren ontwikkelen, is het van belang dagelijks te oefenen met aandacht.

Als leerkracht ontvang je naast de lessen die ik geef in de klas, ook tips en tienminuten oefeningen. Deze kun je ieder dag oefenen met de kinderen. Op momenten dat het nodig is, voor een toets, bij onrust of op momenten dat het gewoon fijn is om tot rust te komen.
Home
Mindfulness
Volwassenen
Kinderen
Onderwijs
Agenda
Contact
Email: info@puurjet.nl
© 2014 Puurjet - Leven vanuit je hart -
Algemene voorwaarden